Cursussen & lessen

Rini Kaagman Keramiek - Work & Shop

Cursussen

In mijn atelier geef ik als dat mogelijk is regelmatig les. De basiscursus is voor degene die alle technieken wil leren van het boetseren.

 

We beginnen met rolletjes klei opbouwen van een object, daarna het uithollen van een massief geboetseerd object en dan met plakken klei een object in elkaar zetten.  Ook wordt er met mallen gewerkt. De objecten die je wilt maken overleggen en indien nodig bekijken we samen wat de juiste techniek is voor een specifiek beeld.

 

Alles is aanwezig, je hoeft zelf niets mee te nemen. Voor een cursus kun je je altijd opgeven. De lengte bepaal je zelf. Ook is het mogelijk om een workshop te volgen om een bepaald object te maken naar jouw keuze.


Cursusaanbod
Het volgen van de bestaande basiscursus op 

maandagavond van half 7 tot 9 uur 

woensdagochtend van 9 tot half 12 

donderdagmiddag van 1 tot half 4.  

lessen van 2 ½ uur .


korte cursus: 

Cursuskaart met 10 lessen, waarover je 12 weken kunt doen is 125 euro inclusief koffie/thee & exclusief klei, bakken en glazuren.  Je leert alle basistechnieken/vaardigheden en het werken met glazuren.

workshop. (zie hieronder)

voor 2 t/m 6 personen vanaf 2 dagdelen: 1 dagdeel boetseren en          1 dagdeel schilderen/glazuren. Personeels- familie- of ander feestje.


Als je interesse hebt kun je je aanmelden via mijn e-mail, adres zie onderaan deze pagina.


 Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op!


hieronder 2 beelden gemaakt tijdens een workshop: 1 x boetseren (ruim 2 uur) + 1x schilderen/glazuren (2 uur).

Lessen

De Workshop van totaal 1 dag is verdeeld over 2 dagen voor een zelf gekozen beeld. Dit bestaat uit 1 dagdeel boetseren en 1 dagdeel glazuren. Het dagdeel glazuren wordt na 2 a 3 weken voltooid dit in verband met het drogen van het object. De kosten hiervan zijn wisselend, het hangt af van het aantal cursisten. Het is inclusief klei, glazuur, 1x biscuitbakken, 1x glazuurbakken en koffie/thee. Alle materialen zijn aanwezig en je hoeft dus niks mee te nemen. 

 

Een workshop is ook aantrekkelijk voor partijtjes/feestjes voor familie, personeel, vrienden of om kennis te maken met klei enz. max. 6 personen.

 

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op!"Voor alles geldt: je hoeft niets mee te nemen, want alles is aanwezig". 

Extra informatie

Na het boetseren van een werk moet het 2 a 3 weken drogen. Als het droog is gaat het de oven in en wordt gestookt op 900 graden. Dat heet de biscuitbak.

Daarna kunnen wij het object glazuren/schilderen en laten we het 1 dag drogen.

Dan gaat het voor de 2de keer de oven in, dat is de zogenaamde glazuurbak en is het beeld klaar en kan het opgehaald worden.

In contact komen

Vragen over de keramiek, een cursus, workshop of een opdracht? Ik hoor het graag!

E-mail

Telefoon

Adres

rinikeramiek@gmail.com

 06-13698785

Westerstraat 163

1601 AG Enkhuizen

Facebook

 Wil je meer werk zien? Kijk dan even op de facebook! Klink dan op de link hier links